Trobarem arreu del nostre àmbit lingüístic un gran ventall de noms per definir aquesta espècie.
Nosaltres normalment a Castelló l'anomenem, pebrera, per la zona de l'Alcoià, sobre tot per Alcoi, l'anomenen Bajoca, per l'Horta pimentó, a moltes comarques del principat de Catalunya pebrot.
També trobem un ventall molt gran de formes i colors, en aquesta entrada anirem aprenent sobre les diferents varietats
Les varietats
Pebrera del Piquillo
Veiem especialment la forma rodona i snese cantos del fruit, i acabat amb punta
La nyora.
És una pebrereta xata molt menuda que es seca i es conserva, i així li dona sabor i color als plats. L'he trobada molt conreada a la zona de Guardamar.
Els Coralets
Hi ha moltes formes i dimensions de coralets, aquesta vegada va ser fent el Camí per Benifairó de les Valls, a la Vall de Segó, quan dintre d'una casa del carrer, al jardí vaig trobar aquesta planteta, em van sorperendre dues coses, la dimensió tan reduïda del fruit i el bon estat que es trobava la planta al mes de gener.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada